Dezvoltare urbana de cartier

E clar ca nu intelegem unde gresim. E clar ca nu am inteles nimic din fenomenul „dezvoltarii” locuintelor colective. Am construit mult si prost. Cand ne-am dat seama ca mai e loc, am construit din nou, si mai mult si mai prost. Nu ne-am gandit la nimic normal. Asa cum ne sta in fire.
Am umplut orasele de cartiere si am denumit chestia asta dezvoltare urbana. In perioada regretata de prosti, am construit asezari intregi in care nu vrea nimeni sa stea. Le-am pus pe categorii: cartiere, orase, municipii. Unele zone au primit si nume, ca sa ne identificam mai bine cu ele: Berceni, Titan, Drumul Taberei, Militari, Tineretului, Pajura, Aviatiei etc. Nu vrea nimeni sa stea in ele, dar nici nu ai cum sa scapi de ele.

Si pentru ca vrem din nou sa ne dezvoltam, am inceput sa construim din nou. Tot acolo, printre blocuri, in spatele blocurilor, in fata lor. Peste tot unde era un spatiu care parea liber, am gasit solutia de construire a unor noi minuni. La fel de falnice, la fel de proaste. Si ne miram ca parca nu e bine, ca parca lipseste ceva. Nu ne prindem ce. Ooo, am comis-o din nou.

Textele din episod apartin formatiei Parazitii, album Categoria grea, melodie Am comis-o din nou, 2001.

Acest articol este un pamflet si va fi tratat ca atare, orice asemanare cu persoane, situatii sau cladiri din realitate, este pur intamplatoare.

4 comentarii la „Dezvoltare urbana de cartier”

  1. dar mai "proaspat" si cu mai multa culoare vioaie. e adevarat ca scopul culorii nu e ca sa dea o nota de giumbusluc ci ca sa te ajute sa te orientezi – unde stai tata in ala verde sau ala portocaliu ca eu ma uit acum la unu' albastru si-mi face cu mana una din ala rosu din spate … ?
    Răspunde

  2. @Adrian…e lasa ca se "improspateaza" si blocurile vechi, asa ca o sa fie chiar dificil sa te mai orientezi :))…seria asta a doua este doar despre ansambluri rezidentiale postdecembriste, realizari de succes ale real estate-ului romanesc, deci in zona aia nu acum 🙂

    Răspunde
  3. pai despre asta vorbeam si eu, despre "penele" post decembriste infipte intre bloculetele cincizeciste de acolo. da o tura pe acolo caci n-o sa-ti para rau 🙂

    Răspunde
  4. am inteles, dar eu ziceam ca seria este despre ansamblurile mari sau in orice caz nu doar un bloculet…o sa am o serie si despre "penele" astea de care zici 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu