Colţuri de Bucureşti – Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”

Putem privi oraşul doar prin elementele lui fizice? Nu am putea identifica spaţiile sale prin sentimentele trăite, prin amintiri şi experienţe? Cred că cea mai intensă activitate din liceu a fost dormitul. Băncile Liceului German erau probabil gândite special pentru aşa ceva. Am dormit la toate orele, la toate materiile, fără discriminare. Eram probabil foarte obosit, dar nici acum nu îmi dau seama de ce. Activitatea asta, de care nu sunt foarte mândru, m-a marcat definitiv şi parcă nici acum nu sunt chiar foarte odihnit. Îmi revin un pic către seară.

Bucureştiul l-am trăit şi îl strâng în memorie. Era mai frumos atunci? Nu ştiu, dar este frumos acum şi pentru că am amintirile, pentru că am un spaţiu fizic unde le pot localiza. Este un loc al meu, al tău cu altă amintire, al altuia cu alte sentimente. Fiecare are cel puţin un colţ al lui, un colţ din oraşul la care merită să te gândeşti. În fiecare colţ s-au strâns sentimentele locuitorilor. Cum arată aceleaşi colţuri, prin sentimentele diferite?

Colţuri de Bucureşti este un proiect cultural care îşi propune să scoată la lumină afectivităţile bucureştenilor pentru locurile care definesc peisajul urban şi care au ajuns să alcătuiască fondul intim al oraşului, „chipul” lui mai profund. Obiectivul proiectului Colţuri de Bucureşti constă în determinarea spectatorilor să conştientizeze imensul fond afectiv asociat unor locuri şi înnoirea percepţiei asupra spaţiului public bucureştean, o necesară „primenire” a privirii asupra locurilor emblematice.

Colțuri de București este un proiect al lui Vlad Trandafir, regizor și scenarist, un proiect pe care am ales să-l susţinem. În acest parteneriat am decis să promovăm colţurile povestite prin articole publicate la sfârşitul săptămânii în categoria specială Colţuri de Bucureşti. În acest fel ne alăturăm promovării ideii că Bucureştiul este un oraş special şi prin amintirile şi sentimentele pe care le trăim aici.

Lasă un comentariu