Plimbări Urbane – Tur: Între Art Deco și Modernism

plimbari-urbane-tur-art-deco-modernismPentru acest sfârşit de săptămână am pregătit o a altă prezentare într-un singur spaţiu public bucureştean. Cum să înţelegem Bucureştiul va avea loc în spațiul Pieței Romană. Veţi putea descoperi un pic din istoria zonei, ce fel de arhitectură regăsim în zonă sau ce intervenţii urbanistice s-au realizat, funcțiuni și clădiri nerealizate, spațiul urban. Vom explora un pic spaţiul Pieţei Romane şi vom discuta despre anumite detalii arhitecturale şi urbanistice. Plimbarea va începe de la Piața Romană și vom intra un pic și pe axa nord-sud a Bucureștiului, pe tronsonul format din bulevardul Magheru. Ca de fiecare dată veţi putea vedea direct în stradă planuri, schiţe şi imagini de epocă din zonă.

Informaţii despre oră, locul de întâlnire şi durată. (event pe Facebook). Vă aştept duminică, ora 11:00, la tur.

sigla-plimbari-urbaneTurul face parte din Plimbări Urbane, un proiect de explorare a orașului discutând despre istorie, urbanism, arhitectură și alte detalii interesante legate de București. Aceste evenimente nu sunt tururi turistice ci prezentări sau consultaţii oferite direct în stradă. Speranţa mea este ca prin aceste prezentări să reuşesc să vă arăt atât evoluţia oraşului cât şi să ofer câteva explicaţii pentru imaginea urbană actuală, modul în care se construieşte în Bucureşti şi alte elemente de urbanism.


Vă aştept pe Plimbări Urbane pentru a descoperi evenimentele care încearcă să vă arate chiar în stradă cum s-a dezvoltat Bucureştiul. Veți putea vedea pe o tabletă imagini de epocă, planuri vechi şi noi, schițe, astfel încât să aveți o imagine completă a Bucureştiului şi transformărilor sale succesive.

Lasă un comentariu