DocuBucureşti – planuri, hărţi şi alte documente

Planuri, hărţi şi alte documente despre Bucureşti care pot fi luate gratuit. În timp am strâns destule informaţii despre Bucureşti şi cred că pot să fiu de ajutor oricui interesat prin punerea acestora la dispoziţia tuturor. În general o să găsiţi planuri şi hărţi vechi ale oraşului Bucureşti sau doar a unor zone din acesta. Voi încerca să pun la dispoziţie şi alte documente despre Bucureşti, dacă voi intra în posesia lor. Nu vreau să pun fotografii, cred că alţii pot face asta mai bine.

În cazul în care există o sursă pentru informaţii o voi preciza, dar este foate posibil ca în unele cazuri să nu mai ştiu de unde am primit sau unde am găsit respectivele documente. Cu un simplu mesaj rezolvăm şi atribuirea corectă.

Fiecare documentaţie este reprezentată de o arhivă pe care o puteţi lua prin link-ul de download. Toate arhivele sunt puse pe Google Drive şi am să încerc să le organizez cât mai eficient. Voi adăuga treptat toate documentele pe care le deţin.


Planuri ale Bucureştiului

Plan Bucureşti la 1846-1852  al maiorului Borroczyn link download aproximativ 50 MB

Plan Bucureşti la 1871  al maiorului Pappasoglu (sursa hărţii) –  link download aproximativ 4 MB

Plan cadastral Bucureşti la 1895-1899 link download aproximativ 515 MB

Plan cadastral Bucureşti la 1911 link download aproximativ 230 MB

Plan cadastral Bucureşti aproximativ 1974 (parţial zona centrală) link download aproximativ 33 MB

Plan cadastral Bucureşti “actual” (ultimul cadastru general al oraşului) scara 1:500 şi 1:2000 link download aproximativ 1,1 GBHărţi ale Bucureştiului

Hartă Bucureşti aproximativ 1900 sursa hărţii Muzeul de fotografie –  link download aproximativ 2 MB

Hartă Bucureşti 1914 link download aproximativ 10 MB

Hartă Bucureşti industrial aproximativ 1928 link download aproximativ 15 MB

Hartă transport Bucureşti aproximativ 1938  sursa hărţii Muzeul de fotografie –  link download aproximativ 31 MB

Hartă Bucureşti aproximativ 1968 link download aproximativ 12 MB

Hartă Bucureşti aproximativ 1969 link download aproximativ 77 MB

Hartă transport Bucureşti aproximativ 1982 link download aproximativ 6 MB

35 comentarii la DocuBucureşti – planuri, hărţi şi alte documente

 • cristina mitrofan

  Super !

 • Mircea

  Buna ziua. “Plan cadastral Bucureşti “actual” ” nu include zona Pietei Victoriei. Aveti idee unde sa caut acele planse? (Carourile 8-9 D-E)

  • ştiu că lipsesc câteva carouri din 1:500
   din păcate nu ştiu de unde să le luaţi… se pot folosi cele la 2000

   • Mircea

    Roger. Am gasit in 1:2000 zona. Cine stie ce motiv au avut sa le scoata din 1:500 ca pe zona guvernului se gaseste deja UTR detaliat. (1:2000 Pta Victoriei -> 9-10 E-D)
    Multumesc pentru raspuns si arhiva.

 • Catalina

  Multumesc mult! Ar fi minunat un Portal Cartografic National…

 • Octavian

  Stie cineva de unde pot obtine un plan parcelar al comunei militari? bineinteles inainte de a fi fost anexat la bucuresti….

 • Radu

  unde pot gasi un plan cadastral cu zona Romana eminescu Dacia din 1951/1952

 • Anca

  Foarte interesant.
  Instrumente utile sunt si geoportalul national inspire la adresa
  geoportal.ancpi.ro si observatorul teritorial national
  La adresa observator.mdrap.ro

 • Cris

  Are cineva idee unde pot gasi o legenda pentru harta de la 1969?

 • Robert

  Hartă Bucureşti industrial aproximativ 1928 – este mai degraba de la inceputul anului 1926 / sfarsitul anului 1925 – avand in vedere istoricul liniilor de tramvai electrice / trecerea de la tramvaiele cu cai

 • b0s0r0gu

  Cu deosebita stima, imi poate spune cineva ce coordonate are interesectia Blvd. Iuliu Maniu cu Valea Cascadelor, nu reusesc la o gasesc.

 • Vladimir

  Imi poate spune cineva, va rog, care sunt dimensiunile la scara reala (pe teren) a unui carou 1:500?
  Mai exact, ce dimensiune in metri are in realitate latura unui carou 1:500?

  Multumesc!

 • Mihai

  Din Planul Bucurestiului 1895 lipseste img385 din quadranul 2. De unde as putea sa o iau.

 • petru

  Imi pare bine ca vad astfel de planuri care pot fi descarcate gratuit. Iti multumesc Radu pentru efortul depus pentru digitizarea acestor documente deosebit de interesante. Banuiesc ca pentru scanarea acestui numar impresionant de planse (5743 buc) au fost necesare luni de zile si o echipa de oameni dedicati acestui scop.
  Voiam sa intreb daca stii cumva unde as putea gasi planul Borroczyn (1846) in original caci am cautat caroul 50 pe care nu am reusit sa il gasesc si ma gandeam ca detinatorul planului l-ar putea avea.
  Multumesc.

 • Petru

  Multumesc pentru raspuns. Cred ca digitizarea, cel putin pentru planurile 1844-1846, 1895-1899, 1911, 1974 (de fapt sunt carouri care au fost redctate între 1962 si 1978), 1968, 1969 a fost facuta in anul 2000 de cativa asistenti ai Departamentului de Istoria, Teoria si Conservarea din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”.
  Am vazut ca exista si un plan realizat de maiorul Papassoglu care poarta stampila Bibliotecii Academiei Romane. Trebuie sa recunosc ca ma bucur ca l-ai putut adauga pe site-ul tau caci la un moment dat am incercat si eu sa fac cateva fotografii documentului pentru a putea ilustra corespunzator un articol si cei de la Biblioteca Academiei mi-am cerut o taxa destul de consistenta motivand existenta drepturilor de autor / detinator.
  Toate cel bune.

  • bănuiesc că ştii destul de bine din interior catedra de istorie 🙂
   am pus şi sursa cu Pappasoglu (luat de pe wikimedia)… am auzit de la mai multă lume despre preţurile practicate de Academie, dar chiar imaginea asta o găseşti prin atâtea locuri, pusă chiar de unii care au legătură cu biblioteca respectivă

 • Irena

  Super, multumesc mult!

 • Ami

  Multumim mult! Ati facut o treaba super!
  Intrebare: ultimul plan cadastral al Bucurestiului de cand dateaza?

 • razv

  are cineva planurile mosie grueff din 1921-1924 cand s-a facut improprietarirea dupa primul razboi mondial (Reforma agrara din 1921 pentru zona Dudesti, actual Bucuresti Sector 3)

  multumesc

 • Dumitru Bădița

  Bună ziua, unde aș putea afla dacă generalul Alexandru Lupescu ( m. 1934 ), a locuit, fie și numai un an, în casa din str. Aurel Vlaicu, nr. 41?

  mulțumesc,

  Dumitru Bădița

  • CYBORG

   sarut mana
   va puteti interesa la serviciul municipiului bucuresti al arhivelor nationale ( cal. vacaresti nr. 470 ), fondurile ar fi : cartea funciara, recensamant si daca aveti noroc poate exista si un fond personal al generalului. ati incercat sa verificati adresele din certificatele de stare civila ?
   succes.

 • Emilian Prisescu

  Multumesc mult pentru aceste informatii, o adevarata comoara.

 • George

  Buna seara, are cine o harta a raionului Tudor Vladimirescu din anii 1956-1963? Sau o harta cu detalii a comunei Dudesti-Cioplea? Mulțumesc.

 • CYBORG

  buna seara
  toata stima si respectul pentru munca dvs.
  multumesc

 • alexa

  buna ziua. un plan cadastral al Comunei Urbanã Marele Voievod Mihai( actuala calea giulesti,mai precis ma intereseaza strada carpenului ) din 1920 unde se poate gasi?

Lasă un comentariu