Un sondaj pentru Piata Sf. Anton

Asa cum v-am obisnuit incercam din cand in cand sa va cerem parerea despre propunerile pe care le facem. Acum ceva timp am lansat o intrebare pe pagina de facebook, o intrebare despre Piata SF. Anton. Noi am propus cateva functiuni pentru acest spatiu din Centrul istoric, putandu-se adauga si alte variante. Ei bine am ales cele mai votate functiuni posibile si le-am pus intr-un nou sondaj pe blog (pozitionat in bara laterala).

Suntem convinsi ca toata lumea stie unde este Piata SF. Anton, in Centrul istoric chiar langa Hanul lui Manuc, Biserica Curtea Veche si intrarea in muzeul Curtea Veche. Spatiul acesta are o istorie destul de incarcata si necesita ceva documentare inainte de a veni cu o propunere. Pana cand vom finaliza documentarea vrem sa aflam ce credeti ca s-ar potrivi acolo. Ce tip de spatiu ar putea fi amenajat in aceea incinta?

Imaginea din satelit a zonei Piata SF. Anton din Centrul istoric (sursa foto)

Sondajul il gasiti ca de fiecare data in bara laterala, dar puteti adauga si comentarii sau alte explicatii pe care le considerati utile.

Update: Rezultatul sondajului

o piata publica…………………………………….32%, 29 Voturi
un spatiu cultural………………………………..20%, 18 Voturi
refacerea Halei de flori (adaptata)………………..…………46%, 42 Voturi
o scena pentru spectacole………………….2%, 3 Voturi

Din micul sondaj rezulta ca dvs. va doriti o refacere a Halei de flori. Mai multe discutii pe acest subiect vom avea in momentul in care finalizam propunerea noastra, in care vom tine cont si de aceste rezultate.

17 comentarii la „Un sondaj pentru Piata Sf. Anton”

    • nu cred ca e chiar ce apare in linkul pus de tine…acolo parca e doar un proiect de scoala…oricum cred ca in scurt timp o sa vedem ce se face in realitate

  1. is doua variante: ba aduna acolo toate cablurile din oras si drege o instalatie luminoasa asemanatoare kitchului expus zilele astea la intrarile dinspre lipscani si str. franceza ori o piateta doldora de iarba, iarba cu gramada, cu balotul, iarba de pe stadionul national..:))

    Fireste ca refacerea halei ar fi o placere vizuala, mai ales ca arata foarte bine. Dar in tonul binecunoscut al celor concetateni de-ai nostri cu mucii pe decizie, in hala s-ar servi shaorma si kebab.

    Răspunde
    • eu nu prea sunt de acord cu refacerile, dar o interpretare moderna ar putea fi o solutie…stai linistit ca zona a fost dintotdeauna propice vanzarii articolelor enumerate de tine…chiar daca vechea cladire a pietei arata bine nu trebuie sa iti inchipui ca era o situatie foarte civilizata 🙂

  2. Ce sa fie ? Spatiu cultural ori scena pentru spectacole e nepotrivit ca acolo mai locuiesc cetateni a caror liniste trebuie protejata. Piata de flori, nu, ca presupune trafic auto intens (dube, dubite, etc.) pentru aprovizionare plus ca accesul e dificil datorita strazilor de dimesiuni reduse. Asa ca ce ar mai ramane ?

    Răspunde
    • pai de aia fac o analiza inainte…in primul rand vreau sa vad care elemente sunt importante (Curtea veche, biserica, hanul etc)…ma uit si daca avem nevoie de frontul de blocuri care inchide piata…analizez si functiunile dintr-o zona mai mare si relatiile intre ele…in toate cazurile nu se poate trage o concluzie doar pentru un spatiu restrans fara o analiza a intregii zone…chiar daca e doar un exercitiu teoretic, fara detaliere, incerc ca solutia sa fie realista

    • In tot „centrul vechi” nu prea exista spatiu public, toate pietonalele fiind invadate de cafenele etc. Piata Sf. Anton e un decupaj mare in vechiul tesut, si cred ca ar trebui mizat tocmai pe eliberare si nu pe refacere, fie ea si interpretata, a pietei de flori care nu ar deveni decat ceea ce este deja tot centrul „vechi” – comert.
      Cred ca ar trebui sa devina un spatiu care sa unifice toate pietonalele/gangurile/accesele/spatiile moarte din spatele blocurilor, sa nu mai existe delimitarea de acum, si nici altele create prin plantarea ierbii etc. Un spatiu mare si liber, cu o cismea pe locul vechii fantani, si cu respect pentru amprenta bisericii Sf.Anton arsa in Marele Incendiu – respect care nu se materializeaza printr-un gard. Un spatiu liber pe care sa il populeze ad-hoc oamenii, si sa poata fii adaptat la orice tip de eveniment – teatru, targ, intalniri, reprezentatii etc.
      Un lucru interesant in contextul transformarilor actuale din centrul vechi care se tot innoieste fortat si urat, de care ne-am legat intr-o propunere de spatiu public acolo, poate va ajuta si pe voi – Sf. Anton, hramul bisericii arse, este Sfantul la care se roaga oamenii pentru regasirea obiectelor pierdute. Daca o luam in sens figurat este destul de sugestiv, nu?

    • spatiu public nu inseamna doar un loc mare si liber de constructii :)…si pe strazile, ingustate de mesele scoase, tot spatiu public este…cladirea fostei Piete de flori arata interesant, dar incep sa cred ca nu defineste spatiul respectiv, poate altele sunt elementele care ar trebui puse in valoare…spui ceva de o propunere…cine, ce, cum?…ceva detalii 🙂

Lasă un comentariu