Rahova şi Ferentari într-o poveste

Vă prezint o nouă carte ce are ca subiect Bucureştiul. Astăzi vă recomand cartea Rahova – Ferentari într-o poveste de Adrian Majuru. Aşa cum este evident din titlul cărţii, avem parte de o istorie scurtă a celor două zone foarte puţin studiate în detaliu (imaginea de mai jos este realizată de Radu).

Cartea domnului Majuru conţine descrierea evoluţiei celor două zone, accentul fiind pus pe Rahova. Dezvoltarea aceasta este prezentată de la mahalaua domnească şi până astăzi, unele momente fiind analizate în directă legătură cu evoluţia generală a Bucureştiului. Poate cea mai interesantă parte este cea a explicaţiei denumirilor dispărute ale acestor zone.

De la calici la Caliţa şi apoi la Rahova, istoria acestor zone de mahala este fascinantă pentru cei interesaţi de istoria Bucureştiului. Putem găsi în această istorie câteva explicaţii pentru starea actuală a acestor părţi de oraş. Fotografiile utilizate ar fi putut avea o calitate mai bună şi poate era nevoie de o amplasare mai exactă în legătură directă cu textul, dar sunt de un real ajutor pentru a înţelege ritmul dezvoltării şi tipologia multor locuitori ai zonelor.

Este o carte care merită citită, dar în acelaşi timp cred că e nevoie de ceva mai mult pentru o astfel de istorie a zonelor. Pe de altă parte cred că unele capitole sau păreri despre administraţia actuală ar fi putut lipsi. Acele capitole sunt „poveste”, restul fiind informaţie istorică prezentată în mod decent.

Rahova – Ferentari: o poveste, autor Adrian Majuru, editată de Subiectiv, Bucureşti, 2011,  ISBN 978-606-92898-2-2

2 comentarii la „Rahova şi Ferentari într-o poveste”

Lasă un comentariu