Priorităţiile administraţiei

Au început lucrările la pasajul de la Piaţa Presei Libere. Se lucrează la pasajul de la Mihai Bravu, peste Dâmboviţa. Se lărgesc trotuare pe Calea Victoriei şi apar şi piste pentru biciclişti. S-au refăcut trotuarele de pe Magheru şi Bălcescu, pe la Unirii. S-a refăcut strada Nicolae Golescu, prin spatele Ateneului. Se lucrează la Arcul de Triumf. Se face, se drege, se pare că se munceşte.

Dezvoltarea Bucureştiului pare organizată, gândită şi pusă în aplicare conform unei strategii. Da, sigur!

Se lucrează la pasajul de la Mihai Bravu, dar nu s-a început cele de la Piaţa Sudului. Se deschide şantier la Casa Presei Libere, dar nu mişcă nimic pe inelul median. Cel mai drag proiect al primarului, cel mai mediatizat şi utilizat în toate campaniile, a fost cel al autostrăzii suspendate. Aşa i-a spus la început. Ulterior l-a schimbat, l-a mutat şi la coafat în oficialul închidere a inelului median în partea de nord a Bucureştiului. Foarte bine, excelent ca idee, discutabil prin anumite locuri şi, din fericire, nu prea suspendat. Doar că nu se face nimic.

Nu sunt bani. Nu sunt bani pentru proiectele de infrastructură cheie din strategiile pe care le avem. Sunt bani pentru proiecte inventate, dar măcar pentru alea pe care le susţii ar trebui să aloci bani. Buzeşti nu era prioritate, pasaj Mihai Bravu nu era prioritate, pasaj Casa Presei Libere nu e prioritate. Ai planurile, ai proiecte, ai strategie, ai tot ce îţi trebuie şi tu (administraţie) arunci cu banii pe altele. Nu rezolvi problemele şi nu oferi posibilităţi de dezvoltare durabilă şi asta se va vedea în timp, în anii care vor veni după ce ţi-ai terminat mandatul de primar, consilier sau şef prin administraţie.

Cel mai simplu ar fi să ne întrebăm ce proiecte de dezvoltare a făcut administraţia, ce lucrări publice au apărut în ultimii ani, lucrări care să însemne un punct de dezvoltare a unei zone, a oraşului. E mult mai simplu şi profitabil să faci exact ce ai învăţat de la toţi predecesorii: floricele, băncuţe, reabilitare termică, petreceri populare, borduri şi stâlpişori. Poate nici electoratul nu s-a schimbat, deci sunt justificate priorităţiile acestea, dar…

Lasă un comentariu