Plimbări Urbane – Tur: Modernizarea sub Carol I

plimbari-urbane-modernizare-carolPentru acest sfârşit de săptămână am pregătit un tur prin spaţiul public bucureştean. Vă propun o plimbare pe traseul “La Belle Epoque în București – Modernizarea orașului sub Carol I“. Mai multe informații despre traseu găsiți aici într-o scurtă prezentare. Plimbarea va începe de la prima gară a Bucureștiului, continuă prin jurul Parcului Carol I, iar apoi, chiar în parc, vă voi prezenta ce a reprezentat Expoziția generală română din 1906, cum a apărut, ce s-a mai păstrat din construcţiile expoziţiei. Subiectul principal va fi modul în care s-a dezvoltat zona Filaret – Parc Carol I, de la istoria unor clădiri la planuri și strategii de dezvoltare. Ca de fiecare dată veţi putea vedea direct în stradă planuri, schiţe şi imagini de epocă din zonă.

Informaţii despre oră, locul de întâlnire şi durată. (event pe Facebook).

Vă aştept sâmbătă, ora 11:00, la tur.

sigla-plimbari-urbaneTurul face parte din Plimbări Urbane, un proiect de explorare a orașului discutând despre istorie, urbanism, arhitectură și alte detalii interesante legate de București. Aceste evenimente nu sunt tururi turistice ci prezentări sau consultaţii oferite direct în stradă. Speranţa mea este ca prin aceste prezentări să reuşesc să vă arăt atât evoluţia oraşului cât şi să ofer câteva explicaţii pentru imaginea urbană actuală, modul în care se construieşte în Bucureşti şi alte elemente de urbanism.


Vă aştept pe Plimbări Urbane pentru a descoperi evenimentele care încearcă să vă arate chiar în stradă cum s-a dezvoltat Bucureştiul. Veți putea vedea pe o tabletă imagini de epocă, planuri vechi şi noi, schițe, astfel încât să aveți o imagine completă a Bucureştiului şi transformărilor sale succesive.

Lasă un comentariu