O recomandare a domnului Dobrescu

A mai trecut o zi si nu am reusit sa finalizez propunerea la care lucrez de prea mult timp. Astfel ca am decis sa sun la usa domnului Dobrescu, in speranta ca e acasa si ca poate are o noua lista pregatita. Ma gandeam ca nu a stat tot weekendul in casa si ca ne poate oferi un nou articol. Din pacate domnul Dobrescu nu era acasa, asa ca a trebuit sa renunt la idee. Insa cand am verificat casuta postala am avut o surpriza placuta.
Domnul Dobrescu mi-a lasat un plic sigilat. Am deschis scrisoarea si o public intocmai, cu scuzele ca pe alocuri scrisul domnului Dobrescu nu era foarte lizibil. Sper doar ca am inteles tot in mod corect. Iata si scrisoarea:

Biroului virtual de proiectare

Va rog sa publicati acest text, scuzand scrisul de mana, dar l-am redactat in mare graba. Daca exista vreo greseala gramaticala, va rog sa cercetati si sa faceti corecturile necesare, astfel incat cititorii mei sa se bucure de cea mai buna calitate. Dupa text ar trebui sa puneti dvs. pozele cum ati facut la fiecare articol de-al meu. Aceasta nu ar trebui sa apara ci doar textul de mai jos:

Dragi Cititori,
imi revine bucuria de a va face o recomandare in ce priveste alegerea unui punct de plecare pentru o plimbare in orasul nostru. Nadajduiesc ca sunteti iubitori ai Bucurestilor neatinsi inca de timpurile moderne. Ce vreau sa zic este ca imi plac si cladirile moderne, dar ma atrag si locurile care sunt putin atinse de modernitate.
Totusi sa incep cu inceputul. In ziua de luni am fost sa recuperez o pereche de pantofi de la domnul Stelea, cizmar foarte bun pe care il cunosc de zeci de ani si pe care vi-l pot recomanda in cazul ca aveti nevoie de lucrari de calitate. Dar sa revin la calatoria mea.
Dupa „plimbarea” la cizmar am fost invitat de un vechi si drag prieten, domnul Gheorghe Priseanu, Gogu cum ii spunem prietenii. M-a invitat la dansul ca sa-mi ofere o prajitura cu ocazia zilei de Sfantul Gheorghe si cum el se deplaseaza foarte greu, am decis impreuna ca nu mai putem iesi la crasma.
Gogu sta destul de aproape de strada Popa Nan asa ca am plecat intr-o plimbare de la cizmar pana la el acasa. Pe strazile din jur sunt o multime de locuri interesante, case vechi si zone care parca nici nu ar fi in Bucuresti, de fapt cred ca orasul adevarat mai traieste inca in spatele blocurilor.
Din zona bloculetului de pe Popa Nan am ajuns la intersectia Plantelor cu Burghelea. Sunt acolo, la inceputul strazii trei vile extraordinar de frumoase si din ce mi-am dat seama sunt si bine intretinute. Toata strada Doctor Burghelea e plina de cladiri deosebite, dar astea trei parca ies in evidenta. Nu cunosc exact in ce stil sau perioada au fost cladite, dar mi se par extraordinare.
In speranta ca v-a facut placere recomandarea mea va urez o plimbare placuta in aceasta zona deosebita a orasului si inchei cu promisiunea ca va voi aduce in atentie lucrurile interesante din Bucurestii nostri.

Cu stima,
D. Dobrescu

Acesta a fost scrisoarea si recomandarea domnului Dobrescu. Fara alte comentarii iata si „imaginile” la care se refera domnul Dobrescu.

Imagine din satelit cu cele trei vile marcate.

O panorama interactiva de pe Google Maps

O panorama interactiva de pe Google Maps

4 comentarii la „O recomandare a domnului Dobrescu”

  1. Intreaga zona dintre Hala Traian si pana la Bdul Protopopescu este bine pastrata si cu putine interventii "moderne", iar cele 3 case le stiu, pentru ca mai jos, la intersectia strazilor Popa Soare cu Stefan Mihaileanu, vis-a-vis de biserica, este un bloc interbelic cu 2 etaje [recent renovat] unde au locuit bunicii mei si une am apucat sa si copilaresc cateva vacante. Este o zona deosebita, iar El Capitan Base stie de ce a vrut casa in zona asta…

    Răspunde

Lasă un comentariu