La limită

Nu știu, măi. Chiar nu știu… cum să vorbesc eu? Nu e prima dată când mă întrebi de chestia asta și, de fiecare dată, nu am fost sigur că pot. De aia am și refuzat. Nu știu… Da, da, da, știu că nu sunt foarte sigură pe mine, dar nu întotdeauna… în anumite situații. Am zis că nu întotdeauna. Nu exagera, te rog. Dar acum e vorba de vorbit în public. Am limitele mele. Nu știu, ți-am zis… și cât de mare e grupul? Aaaa, chiar îmi pare imposibil. Nu cred că e bine. Dacă mă pierd, uit ce trebuie să spun. Știi că eu când trebuie să vorbesc în fața cuiva am emoții mari. Și nici nu vreau să iasă prost pentru tine.

Da, îmi tot spui că o să fie ok și nu are ce să se întâmple, dar nu știu… și ce le spun? Despre ce vorbesc atâtea ore? Auzi, nu mă lua cu de astea… nu e chiar așa ușor să vorbesc de arhitectură sau istorie. Știi că eu sunt foarte meticulos și trebuie să știu exact și absolut totul pe subiect. Vrei să vorbesc de patrimoniu… și ce fac dacă mă întreabă ceva specific? Ce răspund eu despre patrimoniu? Dacă greșesc acolo? Dacă se prind ei că am greșit? Nu știu! Îmi e foarte greu să dau un răspuns. Da, sigur, e cum spui tu, dar tot nu cred că… am și eu o limită!

Dacă era ceva despre desen chiar nu aveam probleme. Te ajutam cu plăcere. Hai, măi… nu e așa. Atunci nu am avut cum, eram plecat. Aaaa, ba nu, pur și simplu mi-a fost rău. Dar ți-am mai zis că vreau să fac. Ceva cu desen chiar mi-ar face plăcere. Să fie așa un grup mai mic, 4-5 persoane… Nu, nu atât de mare… nu ai cum să vorbești cu toți, detaliat și chiar să-i ajuți. Chiar nu exagerez. Ar fi frumos așa, dar tu nu vrei… și acum îmi bagi chestia asta… să vorbesc eu în fața unor străini și să le zic și lucruri pe care nu le știu! Și chiar dacă… Nu, nu pot!

Ok, trebuia să spui asta de la început. Da, hai că o fac… m-ai convins! Dar să știi că nu o să mă simt bine. Sau nu o să mă simt confortabil. Dar fac tot posibilul să vadă Bucureștiul altfel, așa ca mine. Hai, nu râde… Bucureștiul nu e așa haotic! Oricum, nu din vina mea. Și prin ce zonă îi plimb? Pe bune? Acolo nu îmi place.Era mai bine dincolo, la limita clară între…

 


Fotografia este a Laurei. Textele din această categorie pot avea legătură cu fotografia, dar nu e obligatoriu. Orice asemănare cu persoane, situaţii sau clădiri din realitate, este pur întâmplătoare.

Lasă un comentariu