La plimbare prin visul lui Ceauşescu

Vă fac o nouă invitație la un eveniment Plimbări Urbane. Duminică, 28 octombrie, ne plimbăm pe traseul „Bucureşti prin comunism – Visul lui Ceauşescu„. Mai multe informații despre traseu găsiți aici într-o scurtă prezentare. Vom discuta despre demolări, despre motivele apariţiei Casei Poporului şi a noului centru civic. Vom descoperi împreună modul în care oraşul vechi a supraviețuit în spatele blocurilor, insule de clădiri vechi care au scăpat de la demolări. Pe întregul traseu veți putea vedea imagini de epocă, planuri vechi și noi, schițe, astfel încât să aveți o imagine completă a modului în care a evoluat această zonă.

 

Data: 28 octombrie

Punct de întâlnirePiața Unirii (intersecția bd Unirii cu bd Regina Maria, la parterul primului bloc de lângă stația tramvaiului 32)

Ora de întâlnire11:00

Traseu: Bd. Unirii – Piața Constituției – Str. Apolodor – Str. Sf. Apostoli – Str. Vigilenței – Str. Sapienței – Biserica Mihai Vodă – Bd. Libertății – Casa Poporului/Piața Constituției

Durata: plimbare aprox. 2 ore (dacă se dorește, după plimbare putem continua discuția la o cafenea din zonă)

Tarif25 lei de persoană

Un click pe butonul de înscriere vă va conduce către formularul prin care puteţi face rezervare pentru a descoperi Bucureştiul. Plimbările urbane vă aşteaptă.


5 comentarii la „La plimbare prin visul lui Ceauşescu”

    • cred că m-ai înţeles greşit…am întrebat despre ce zone vorbeşti pentru că există diferenţe între acestea pe parcursul bulevardului Victoria socialismului, actual Unirii…sunt zonele din spatele blocurilor de la bulevard care au suferit diferite intervenţii sau s-au păstrat nealterate…în partea de sud a bulevardului s-a păstrat ţesutul tradiţional (mă refer la partea dintre Piaţa Unirii şi Casa Poporului)…în nordul bulevardului, până la Dâmboviţa, avem doar insule izolate care au scăpat de demolare şi pentru care nu exista un plan exact…între actuala Bibliotecă naţională şi Nerva Traian era gândită o structură nouă care trebuia să găzduiască noua operă şi spaţii pentru Cântarea României…şi diferenţele continuă pentru tot centrul civic…deci ca să pot răspunde la întrebare aveam nevoie de precizările tale…altfel, te asigur că la tur poţi afla răspunsul detaliat la aceste întrebări 🙂

Lasă un comentariu