Arhitectura cu explicatii

Dezvoltatorii imobiliari sunt si ei oameni. Ca orice om, ei fac lucrurile mai bine sau mai prost, dupa posibilitati. Acum trebuie sa va inchipuiti o discutie libera, intre dezvoltator si prietenii sai. Sa zicem ca sunt la o bere si acestia il intreaba de ultimul sau proiect. Si le zice el cate probleme a avut, cate lucruri noi a descoperit si cum a reusit el sa le depaseasca sa rezolve totul cu ajutor sau fara.
Dezvoltatorul nostru le povesteste prietenilor cum s-a luptat cu administratia, cum l-a concediat pe arhitect, cum inginerii l-au innebunit cu toate cantitatile. In general dezvoltatorul nostru le-a rezolvat pe toate doar ca sa realizeze „ceva frumos”. Bineinteles ca prietenii il intreaba la un moment dat lucrurl cel mai important: da’ de ce a iesit asa ma?
Aici va arat trei explicatii foarte plauzibile, probabil existand insa un numar infinit de explicatii:
Explicatia 1. Mi s-a terminat vopseaua.
Mi-am facut toate planurile, mi-am luat arhitectii cei mai buni, aveam si manager de proiect, inginerii erau si ei extraordinari, dar undeva cineva a gresit. Nu stiu cine. Am ales o vopsea rara,de lux, pentru exterior si pur si simplu am cumparat prea putin. Cand am vazut ca s-a terminat, evident ca am vrut sa mai iau, dar nu mai exista. Fiind o vopsea atat de speciala, cum ziceam lux si rar, nu mai exista nicaieri. Atunci am gasit solutia salvatoare si am cumparat alta vopsea, tot de lux. Am reusit prin chestia asta sa ofer orasului un proiect deosebit, iar cei care locuiesc acolo sunt fericiti.

Explicatia 2. Sa se vada clar apartamentele de lux.
De le inceput m-am gandit la o solutie pentru a se vedea si de afara cae sunt apartamentele de lux. Sa stie lumea unde stai si cat de important esti. Daca va uitati cu atentie exista un design complet diferit pentru apartamentele de lux, atat la interior cat mai ales la exterior.NU e o impartire pe clase ci mai degraba pe etaje.

Explicatia 3. Am schimbat arhitectul.
Stiti foarte bine ca eu am vrut ceva deosebit. Ceva ce nu s-a mai facut. M-am gandit intotdeauna doar la confortul viitorilor locatari. Pai si primul arhitect nu a inteles nimic din chestia asta. A facut apartamente mici, cu spatii de nelocuit, multe si ingramadite si un design naspa. Am lucrat cu el pana la etajul ala si dupa aia m-am enervat, ca era bataie de joc la adresa mea si a celor carora le vindeam. Si am luat un alt arhitect, mult mai bun si mai deschis. Si asa am reusit sa termin, schimband complet aspectul proiectului. Se si vede ca de la un etaj in sus e total altceva. E mai bine, e foarte bine, e lux.

Acest articol este un pamflet si va fi tratat ca atare, orice asemanare cu persoane, situatii sau cladiri din realitate, este pur intamplatoare.

4 comentarii la „Arhitectura cu explicatii”

  1. Explicatia 4 ar fi CA COnstructorul a pregatit psihologic vecinii si trecatorii pentru modificarile ce vor fi aduse de viitorii locatari.

    Răspunde
  2. Eh, d-le Popescu… Eu cred că liniile alea de demarcație semnalizează diferențele rezultate din studiul de umbrire. Să ai lumină directă în apartament este un lux, până la urmă.

    Răspunde

Lasă un comentariu