Abandon

Singurul lucru care mă mai lega de cartier era mașina aia veche, abandonată de nea Dan de la scara 2. Era prima Dacie break care apăruse la noi în cartier, din modelul mai nou. Nea Dan era genul de om care avea întotdeauna timp să stea să repare Dacia lui, mașină care nu se strica absolut deloc. Doar că, într-o după-masă liniștită de duminică, nevasta i-a vărsat cratița cu ciorbă pe el. De atunci nu a mai putut să-și folosească mâinile foarte bine. Asta a afectat relațiile cu toți membri familiei. Ionuț nu mai mânca bătaie, doamna Flori nu mai primea sex tandru, iar Dacia nu mai  era deloc reparată. Practic toate componentele de bază ale familiei tradiționale românești din cartier erau neglijate și, în curând, abandonate complet.

Primul a plecat Ionuț. În Franța. Șofer și reparat frigidere. Doamna Flori a plecat și ea. Un pic prin vecini. Mai exact la un singur vecin. Apoi s-a mutat de tot în Tineretului. Apartament mai mare și mai tânăr. Dacia a rămas pentru că nu putea să plece singură. Dar a încercat de câteva ori. Noi am ajutat-o de mai multe ori până în mijlocul drumului.

Nea Dan încă mai stă pe geam și se uită la ea toată ziua. Se uită și uită.


Fotografia este a Laurei. Textele din această categorie pot avea legătură cu fotografia, dar nu e obligatoriu. Orice asemănare cu persoane, situaţii sau clădiri din realitate, este pur întâmplătoare.

2 comentarii la Abandon

Lasă un comentariu